Pagrindinis

Mokinių darbų paroda „Profesija mene ir literatūroje“

El. paštas Spausdinti PDF

Artėjant šventėms Biržų „Atžalyno“ mokyklos alėjoje buvo atidaryta mokinių darbų integruota dailės ir lietuvių kalbos ir literatūros paroda „Profesija mene ir literatūroje“.

Vadovaujami mokytojos R. Briedienės, lietuvių kalbos mokytojų J. Gabriūnės ir N. Simonavičienės, mokiniai kūrė mįsles apie pasirinktą profesiją ir jas meniškai apipavidalino. Sukurti jų darbai dalyvaus tarptautiniame mįslių kūrimo ir iliustravimo konkurse.

Atidarymas pradėtas lietuvių kalbos mokytojos N. Simonavičienės sveikinamąja kalba, kurioje  pristatytas parodos tikslas, idėjos ir kūrybinių darbų temos aktualumas.

Parodos atidaryme savo darbus pristatė 5a,6a,7b, 8a,8b klasių mokiniai- kalbėję apie profesijos pasirinkimo sunkumus, apie jauno žmogaus situaciją šiandieniniame pasaulyje. Darbuose puikiai atskleistas jaunųjų atžalyniečių požiūris į profesijas. Kūrybiniai darbai atlikti mišria technika, susipažinta su kaligrafija. Čia dera tekstas ir vaizdas, glaudžiai persipynę ir efektyviai žavintys kiekvieną besidomintį ne tik mįslėmis, profesijomis, bet ir menu.

                     Renginio pabaigoje padėkota jauniesiems kūrėjams ir palinkėta jiems kūrybinės sėkmės.

collage paroda1_m collage paroda2_m collage paroda10_m collage paroda9_m collage paroda8_m collage paroda7_m collage paroda6_m collage paroda5_m collage paroda4_m 

collage paroda3_m