Pagrindinis

Sveikos gyvensenos renginiai mokykloje

El. paštas Spausdinti PDF

Mokykloje lapkričio ir gruodžio mėnesiais vyksta visuomenės sveikatos programos projekto „Sveikatos ekspresas“ renginiai. Lapkričio 25d. kūno kultūros mokytojai I. Arlikevičienė ir V. Varza surengė 7 klasių netradicinių sporto šakų varžybas. Mokiniai buvo apdovanoti projekto lėšomis įsigytais prizais bei padėkos raštais.

 

Gruodžio 1d. prisijungėme prie Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro organizuojamos iniciatyvos ir pasaulinę AIDS dieną paminėjome organizuodami protų mūšį „AIDS: geriau žinoti“. Protų mūšyje dalyvavo 9 - 10 klasių atstovai ir 8 - 10 klasių sirgaliai. Visi „protmūšio“ dalyviai segėjo raudonus kaspinus – AIDS simbolius. Gerai nusiteikusių „protmūšio“ dalyvių laukė 12 netikėtų, nuotaikingų klausimų, o renginio pabaigoje ir nugalėtojų diplomai, padėkos raštai bei prizai. Renginį vedė Mokyklos socialinė pedagogė Ina bei lyderių komandos narės devintokės Andželika ir Goda. Andželika ir soc. pedagogė Ina pristatė, kokia proga vyksta šis žaidimas, papasakojo, kada ir kaip pradėta minėti ši diena (pagalbinė medžiaga buvo pateikta skaidrėse). Klausimui atsakyti buvo skiriama nuo 1,5 iki 2 min. Vertinimo komisija, skirdama balus komandoms, atsižvelgė ir į atsakymų šmaikštumą. Po ilgai trukusios kovos protų mūšį laimėjo 9 klasės komanda. Šis renginys tapo puikia galimybe mokiniams parodyti ne tik savo erudiciją, išmonę, bet ir daugiau sužinoti.

Renginys buvo finansuojamas anksčiau minėto projekto lėšomis, taip pat tariame ačiū Biržų savivaldybės administracijos visuomenės sveikatos biurui už diplomus bei įsteigtus komandoms prizus.

Mokyklos socialinė pedagogė Ina


aids1 m

aids2 m

aids3 m