Pagrindinis

Išvyka į Naisius

El. paštas Spausdinti PDF

Gegužės 5d. ketvirtokų laukė maloni staigmena – nemokama kelionė į Naisius. Autobuse vaikai nenuobodžiavo, galėjo žiūrėti per televizorius Naisių vasaros teatro pasirodymų įrašus.

Naisiuose vaikus pasitiko gidė. Pirmiausia mokiniai apsilankė Naisių žemės istorijos muziejuje, kuriame įsikūrusios keturios ekspozicijų salės: Gendvilo, Naisių vasaros teatro ir Naisių vasaros serialo, Naisių žemės istorijos, Naisių žemės muziejų ir renginių...

Naisiuose ketvirtokai rado vienintelį Lietuvoje Baltų dievų muziejų, išsidėsčiusį beveik visoje kaimo teritorijoje. Muziejų puošia Saulės ir Ugnies aikštės, Alkos klanas, daugiau kaip 50 didelių ąžuolinių dievų skulptūrų. 

Po to vaikai aplankė unikalų šalyje vienintelį Inkilų muziejų po atviru dangumi. Matė daugybę įvairiausių inkilų, spėliojo, kokie paukščiai gali juose gyventi.

Vaikai aplankė genofondinį Baltų žolynų muziejų. Nustebino gėlynas, suformuotas pagal prieverpstės formą. Muziejus sudarytas iš trijų dalių, jose pasodintos sakralinės, buitinės bei kultūrinės augalų veislės. Buitinėje dalyje auginamos vaistažolės ir prieskoniai. Čia mokiniai paragavo vaistažolinio augalo - pelyno.

Ypač vaikams patiko Baltų arena, supilta iš žemių, didumo kaip Romos Koliziejus.

Eidami pro Literatūros muziejų, kiekvienas galėjo paliesti pamatuose įmūrytą šventą akmenį. Šalia dvaro įsikūręs Žemaitukų žirgynas, kur mokiniai turėjo progą susipažinti ne vien tik su tūkstantmete jų istorija, bet ir pabendrauti su šiais, savito temperamento žirgais, juos paglostyti.

Pakeliui į Biržus, ketvirtokai apsilankė Kryžių kalne.

Vaikai buvo labai patenkinti kelione, dalijosi įspūdžiais, dainavo ir džiaugėsi, kad jiems taip pasisekė.

Už šią turiningą, įdomią, puikiai suplanuotą kelionę dėkingi Naisių kaimo bendruomenei ir jos įkūrėjui ir daugelio projektų mecenatui Ramūnui Karbauskiui.

 

                                           Ketvirtokų mokytojos B. Sajienė ir N. Jakutienė


naisiai1 m naisiai2 m naisiai3 m naisiai4 m naisiai5 m naisiai6 m naisiai7 m