Pagrindinis

Arbata vienija

El. paštas Spausdinti PDF

Šiandien arbata – kasdienis įprastas gėrimas, kuriam neteikiame ypatingos reikšmės. Jau nuo seno žinoma, kad arbata sušildo vėsų vakarą ir puikiai atgaivina karštą vasaros dieną, taip pat gali būti vartojama peršalus, sloguojant, esant virškinimo sutrikimams. Arbatos istorija siekia tūkstantmečius ir yra labai įdomi. Kažkada šis gėrimas buvo aukso vertės ir juo mėgautis galėjo tik aristokratai. Ilgainiui žmonės taip susižavėjo arbata, kad įvairiose šalyse gimė skirtingi jos gėrimo ritualai.

Labai dažnai arbatą geriame bendraudami, todėl švęsdami tarptautinę Mokytojo dieną, nutarėme surengti draugišką „Atžalyno“ bendruomenės arbatos gėrimo ceremoniją, pasitelkiant ne tik lietuviškas, bet ir kitų pasaulio tautų tradicijas.

Šventės idėją pasiūlė dailės mokytoja Rima ir, kaip visada, su mokiniais įspūdingai išpuošė mokyklos  fojė.

01 arbata_m  02 arbata_m 03 arbata_m 04 arbata_m 05 arbata_m 06 arbata_m 07 arbata_m  


5-9 klasių mokiniai, padedant auklėtojoms, pasiruošė savo erdves  ir svečius vaišino pagal lietuvių, indų, rusų, azerbaidžaniečių, japonų, turkų, brazilų, gruzinų, kinų bei anglų arbatos gėrimo ritualus.

5a arbata_m 5b arbata_m 6a arbata_m 6b arbata_m 7a arbata2_m 7b arbata2_m 8a arbata2_m 8b arbata_m 9a arbata_m 9b arbata_m

Taip pat dalyviai varžėsi dėl nominacijų. Slapta mokytojų  komisija išrinko tokių nominacijų nugalėtojus: „Plačiausių šypsenų“, „Stilingiausio stalo“, „Svetingiausio stalo“, „Originaliausių apdarų“, „Saldžiausio stalo“, „ Draugiškiausio stalo“, „Didžiausio virdulio“, „Iškalbingiausio stalo“, „Kvapniausios arbatos stalo“, „Muzikaliausio stalo“.

5a diplomas_m 5b diplomas_m 6a diplomas_m6b diplomas_m 7a diplomas_m  7b diplomas_m 8a diplomas_m 8b diplomas_m 9a diplomas_m 9b diplomas_m 10 diplomas_m

 

 

Vyriausiems dešimtokams atiteko „Dėmesingumo kitiems“ nominacija, už puikų siurprizą mokytojams –  paruoštą arbatos stalą „Drugelių saloje“ .

08 arbata_m

Visiems buvusiems tą dieną „Atžalyne“ užteko ir arbatos, ir sausainių, ir medaus, ir muzikos, o svarbiausia – daug šilto ir nuoširdaus pabendravimo. Ne veltui sakoma, kad buvimas kartu žmones suartina ir vienija.

Renginio koordinatorė mokytoja Jolanta Vasiliūnienė