Pagrindinis

Susitikimas bibliotekoje

El. paštas Spausdinti PDF

                      Trečiokai dalyvavo edukaciniame renginyje ,,Tremties lagaminai‘‘ Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešojoje bibliotekoje.

                      Rašytoja Jurga Vilė ir dailininkė Lina Itagaki pristatė savo knygą ,,Sibiro haiku‘‘.  Autorėms tai pirma knyga. Rašytoja pasakojo, kad jai patiko rašyti nuo pat mažens, ypač laiškus .Vėliau pradėjo kurti rimtesnes istorijas. Knygą ,,Sibiro haiku‘‘ ji skyrė savo tėčiui. Pagrindinis knygos veikėjas Algiukas ir yra rašytojos tėtis.

                      Dailininkė Lina vaikystėje nesidomėjo piešimu. Baigė ekonomikos mokslus Japonijoje. Tik vėliau mokėsi grafikos. Jos darbus pastebėjo rašytoja Jurga Vilė ir pakvietė iliustruoti jos knygą.

                      Mokiniai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse ,,Su lagaminu į Mėnulį ir toliau‘‘. Iš vokų pasidarė lagaminus (pridėjo rankenas), piešė daiktus, kuriuos pasiims į kelionę. Dirbdami turėjo galimybę pabendrauti su knygos autorėmis.

                      Susitikimas buvo šiltas, įdomus. Trečiokai įsigijo knygą su autorių autografais, palinkėjimais, linksmu piešinuku. Kai ją visi perskaitys, padovanos mokyklos bibliotekai.

Mokytoja D.Kantaravičienė


collage autoriai_haiku_m collage autoriai_haiku2_m collage autoriai_haiku3_m