Pagrindinis

Erasmus+ projekto „Europe in S.H.A.P.E.“ partnerių susitikimas

El. paštas Spausdinti PDF

            collage in_shapem Dėl Covid-19 pandemijos šiuo metu negali vykti suplanuoti susitikimai su partneriais, todėl suplanavome virtualų pasimatymą.

Gegužės 19 d. įvyko virtualus Erasmus+ projekto „Europe in S.H.A.P.E.“ partnerių susitikimas. Jame dalyvavo mokytojai ir mokiniai iš Čekijos, Suomijos, Švedijos ir Lietuvos. Susitikimo metu mokiniai papasakojo apie situaciją jų šalyse – švedų ir suomių vaikai lanko mokyklas ir mokosi kontaktiniu būdu, Čekijoje į mokyklas kol kas grįžo tik devintokai, „Atžalyno“ mokiniai mokosi nuotoliniu būdu. Vaikai pripažino, kad nuotolinio mokymosi metu labiausiai pasiilgsta savo draugų.

 

Visose šalyse galioja įvairūs bendravimo, renginių lankymo, kelionių apribojimai. Tik Švedijoje vaikai gali nevaržomai lankyti sporto užsiėmimus, kitose šalyse sportinėse veiklose dalyvaujančių žmonių skaičius ribojamas (iki 5 viduje, iki 10 lauke). Vasaros atostogas didžioji dalis vaikų planuoja praleisti savo šalyse, nes nėra aiškūs kelionių į užsienį reikalavimai.

Netrukus planuojame surengti virtualų projekte dalyvaujančių mokytojų susitikimą, kuriame aptarsime projekto veiklas ir galimybę susitikti realiai.

                                   Erasmus+ projekto „Europe in S.H.A.P.E.“ koordinatorė Justina Bukienė


Ekrano nuotrauka 2021-05-19 135436 m