Pagrindinis

Gyvenimo pokyčiai

El. paštas Spausdinti PDF

Vasario 14d. 2b klasėje vyko klasės valandėlė, kurios tema- „Gyvenimo pokyčiai“. Vaikai gana anksti susiduria su dideliais pasikeitimais – persikėlimas į kitą namą ar butą, jaunesnio broliuko ar sesutės gimimas, mokyklos pasikeitimas ir t.t. Todėl labai svarbu gebėti prisitaikyti prie pasikeitimų, įžvelgti ne tik blogąją, bet ir gerąją pasikeitimų puses, susidoroti su sunkumais, kurie kyla vykstant pokyčiams.

Minėtos valandėlės viešnios buvo Emos ir Gretos močiutės, kurios sutiko papasakoti vaikams apie pokyčius savo gyvenime ir kaip jos jautėsi juos išgyvendamos. Viešnios pasakojo apie reikšmingus pasikeitimus jų gyvenime, kai nebuvo kompiuterių, mobiliųjų telefonų, kitoks buvo mokyklos gyvenimas, laisvalaikio leidimo būdai. Jeigu valandėlės pradžioje vaikams dar buvo nedrąsu klausti viešnių apie jų mokyklą, laisvalaikį, tai renginio pabaigoje klausimų buvo daugybė. Antrokams buvo įdomu sužinoti kokius žaidimus žaidė močiutės, ar jos moka naudotis kompiuteriu, kas padėjo išmokti, kaip atrodė jų mokyklos, kaip vyko pamokos. Vaikai tai pat parodė močiutėms mankštos pratimus, kuriuos jie daro pamokų metu. Pagaliau buvo svarbu sužinoti kaip močiutės jaučiasi dabar.

Nuoširdus ačiū viešnioms, kurios padėjo vaikams suprasti, kad pokyčiai yra mūsų gyvenimo dalis ir kad mes galime sėkmingai prisitaikyti prie naujų aplinkybių.

 

Socialinė pedagogė I. Gaigalaitė

Klasės mokytoja B. Sajienė


 2b m 2b 2m 2b 3m