Pagrindinis -> Taip gyvename -> Judumo savaitė „ Atžalyno“ mokykloje.

Judumo savaitė „ Atžalyno“ mokykloje.

El. paštas Spausdinti PDF

         SSM logotipas

           Rugsėjo 16 – 22 d. visoje Europoje minima Judumo savaitė – didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje. Šios iniciatyvos tikslas – ne tik atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto poveikį aplinkai, žmonių sveikatai, bet ir raginti gyventojus prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo. Skatinant aktyvias veiklas, siekiama išspręsti fizinio aktyvumo, antsvorio ir nutukimo problemas bei gerinti visuomenės tiek fizinę, tiek psichinę gerovę.

            Minint šią akciją ir įgyvendinant sveikatinimo programą „Sveikas ir stiprus „Atžalynas“ – sveika ir stipri Lietuva“ bei dalyvaujant iniciatyvoje „Aktyviai, draugiškai, sveikai“, Biržų „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos mokiniai dalyvavo įvairiuose renginiuose.

            Pirmadienį pradinių klasių mokiniai dalyvavo pamokoje „Strykt, pastryk“. Atliko linksmus pratimus, kuriuos pristatė visuomenės sveikatos specialistė O. Šešeikienė. 3, 4a, 4b klasių mokiniai per šokio pamokas su mokyklos šokių mokytoja V. Morkvėnaite mokėsi šokti rumbą.

collage strykt_m 

                 

            Antradienį 1-4 klasių mokiniai dalyvavo solidarumo bėgime „Apjuoskime mokyklą savo žingsniu“, kurį koordinavo visuomenės sveikatos specialistė O. Šešeikienė.

collage aplink_m

               Septintokai su auklėtoja L. Svirskiene pėsčiomis kėliavo į Drąseikių kaimą, kur vaikščiojo „Eko basų kojų taku“.

01collage7Eco m 

            Trečiadienį devintokai su auklėtoja I. Zinkevičiene surengė turistinę išvyką (vieni dviračiais, kiti pėsčiomis) į A. Dauguviečio parką. Buvo šaunu keletą valandų kartu pabūti gryname ore, pasportuoti puikiai įrengtose žaidimų erdvėse.


02collage9 m

 

            Ketvirtadienį 5a ir 5b klasių mokiniai su auklėtojomis K. Manikiene ir R. Mikalauskiene žygiavo į Biržų kempingą, grožėjosi rudieniu ir Biržais. Prie atnaujinto tilto linksmai mankštinosi su šokių mokytoja V. Morkvėnaite, apibėgo ratą Jaunimo stadione.Tą dieną pražygiavo 10 km.

03collage5 m

             Penktadienį grupė dešimtokų ir septintokų lydimi mokyklos direktoriaus V. Butkevičiaus ir istorijos mokytojo R. Mikoliūno dalyvavo dviračių žygyje į Likėnus.

04collage7-10 m 


          6b klasės mokiniai su auklėtoja A. Griciūniene surengė žygį Širvenos ežero pakrante.

05collage6b m

          6a, 8a ir 8b klasių mokiniai su auklėtojomis J. Bukiene, S. Brobliauskiene ir S. Trečiokiene vyko į Anykščius. Judumo dieną paminėjo aktyviai judėdami ir sportuodami. Labirintų parke leido laiką šaudykloje, klaidžiojo karklų, akmenų ir veidrodžių labirintais, mankštinosi ant šokinėjimo pagalvės, smagiai leidosi padangomis, žaidė mini golfą. Pikniko zonoje pavalgę pietus ir truputį pailsėję, važiavo į Dainuvos slėnį, kur savo jėgas išbandė laipiodami įvairaus sudėtingumo trasomis medžiuose bei pasirinkdami skrydį lynu virš Šventosios upės.

06collage6a m   07collage8 m

Mokiniai liko sužavėti įvairiomis sportinėmis veiklomis. Tikimės, kad Judumo savaitės renginiai bus paskata daugiau judėti ir sportuoti visus metus.