Pagrindinis -> Taip gyvename -> Projekto „Europe in S.H.A.P.E.“ priklausomybių prevencijos veiklos

Projekto „Europe in S.H.A.P.E.“ priklausomybių prevencijos veiklos

El. paštas Spausdinti PDF

                     

 collage in_shape




             Vasario mėnesį mokykloje vyko Erasmus+ projekto „Europe in S.H.A.P.E.“ priklausomybių prevencijos veiklos.


             Vasario 25 d. mokyklos aktų salėje 4-6 klasių mokiniai dalyvavo Visuomenės sveikatos biuro specialistės Odetos Šešeikienės paskaitoje apie alkoholio, narkotikų ir rūkymo žalą.

Mokiniai ne tik išklausė teorinę medžiagą, bet išbandė ir praktines veiklas – stiprų apsvaigimą imituojančius akinius, bandė pajusti, kaip jaučiasi išgėręs žmogus bei stebėjo, kaip užsiteršia žmogaus plaučiai jam surūkius cigaretę.

 

rukymas collage_1_m  ruk collage_2_m   ruk collage_3_m

 

                      Vasario 27 d. mokykloje lankėsi Biržų ŠPT psichologė Žaneta Taurienė ir su septintos bei devintos  klasės mokiniais kalbėjosi apie elektroninių cigarečių žalą, priklausomybes nuo apsipirkinėjimo ir mobiliųjų telefonų.

collage 4_m


                      Paskaitų metu mokiniai sužinojo apie priklausomybių rūšis (alkoholis, tabakas, narkotikai, priklausomybė nuo telefono ir kompiuterinių žaidimų), jų gydymą, apie neigiamą priklausomybių poveikį tiek pačiam žmogui, tiek jo šeimai. Tikimės, kad susipažinę su priklausomybėmis mokiniai gebės atsispirti bendraamžių spaudimui, sustiprins savo savivertę ir geriau apgalvos priimamus sprendimus.