Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2012 - 2013 mokslo metai
2012 - 2013 mokslo metai

Kelionė po šiaurės Vokietiją

El. paštas Spausdinti PDF

KELIONĖ PO ŠIAURĖS VOKIETIJĄ

Birželio pradžioje „Atžalyno“ vidurinės mokyklos 7-8 klasių mokinių grupė išvyko į pažintinę- mokomąją ekskursiją į Vokietiją.

Atvykome į UNESCO paminklų sąrašą įtrauktą Kvedlinburgą.  Apžiūrėjome Kvedlinburgo pilį, Šv.Servacijaus bažnyčią, šalia kurios įsikūrusiame vienuolyne rašytame metraštyje 1009 m. pirmą kartą paminėtas Lietuvos vardas, Šv.Norbertino ir Viperto romaniška bažnyčią, turgaus aikštę, kurią puošia XIII – XIV a. Rotušė  ir įspūdinga architektūra garsėjantis senamiestis. Sustojome Harco kalnų papėdėje įsikūrusiame Vernigerodės mieste. Pasivaikščiojome žavingo senamiesčio gatvelėmis. Miestas „Harco kalnų perlu“ vadinamas dėl fachverkinio stiliaus namų.

Projektas ,,Aukštosios kultūros impulsai mokykloms ( AKIM )“ baigėsi

El. paštas Spausdinti PDF


Štai ir baigėsi AKIM projektas mūsų mokykloje. ,,Atžalyno“ vidurinė mokykla – viena iš 600 Lietuvos mokyklų, dalyvaujančių šiame projekte. Meno kūrėjų asociacija stengėsi sudominti mokinius viena ar kita meno sritimi, išplėsti suvokimą, kas yra menas, užmegzti ryšius su menininkais.

Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ

El. paštas Spausdinti PDF

Mokyklos bendruomenės nariai jau ketvirtą kartą atsiliepė į Vaikų linijos kvietimą ir kovo 18-22d. organizavo Mokykloje „Savaitę BE PATYČIŲ“. Socialinė pedagogė I. Gaigalaitė, muzikos mokytoja J. Vasiliūnienė kartu su Mokyklos Lyderių klubu organizavo įvairius renginius, kuriais buvo siekiama neleisti pamiršti apie tai , kas yra draugiškas ir pagarbus bendravimas.

Skaitytojų krikštynos

El. paštas Spausdinti PDF

Biržų „Atžalyno“ vidurinės mokyklos bibliotekoje įvyko pirmokų, išmokusių skaityti, krikštynos. Tokias krikštynas bibliotekininkės Renata ir Violeta organizuoja jau vienuoliktą kartą. Mokinukai išsiaiškino, kuo skiriasi biblioteka nuo knygyno, išgirdo J.Erlicko eilėraštį apie raides, klausėsi „Teatriuko“ dainelės „Kad būtų linksma“, minė mįsles. O po to bibliotekininkės, užsidėjusios žaismingas kepures, pavirto išdykusiomis raganaitėmis ir pasekė pirmokams E. Horn ir P. Pawlak pasaką „Atsiprašau... Ar jūs ragana?“ Kad vaikai geriau įsimintų įvykius, buvo rodomos skaidrės su iliustracijomis. Po to pirmokai buvo patikrinti, ar atidžiai klausėsi. Jiems buvo užduoti klausimai, į kuriuos mokinukai puikiai atsakė.

„Atžalynas" paminėjo Kovo 11 - ąją

El. paštas Spausdinti PDF

 

                    Kovo 11-oji – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena. Istorijos mokytojos ir pavaduotojos Ledrūnos Petrulionienės iniciatyva ši diena neliko užmiršta ir pas mus. 1-12 klasių mokiniai susirinko į Pilietiškumo pamoką. Renginys prasidėjo „Tautiška giesme”. Po eiliuotų posmų apie Lietuvą mokytojas Rimantas Mikoliūnas priminė kuo ši diena svarbi mums ir Lietuvai. Šeštokė Gabija Laumytė padovanojo muzikinę dovaną – pianinu skambino valsą. Mano konkursinis rašinys „Gyvasis Romo Kalantos fakelas - naujosios, aštuntojo dešimtmečio kartos pasipriešinimo simbolis” nuteikė pamąstymams kaip vis dėlto ta nepriklausomybė reikalinga...



Puslapis 1 iš 8