Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2012 - 2013 mokslo metai -> „Atžalynas“ atgaivino tradiciją

„Atžalynas“ atgaivino tradiciją

El. paštas Spausdinti PDF

Kovo 1-ąją „Atžalyno“ mokykla šventė savo vardadienį. Šventinis šurmulys pirmiausiai pasigirdo pradinukų koridoriuje. Čia vyko Kaziuko mugė ir kiekvienas pardavėjas siūlė įvairiausių prekių. Beje, pačių pagamintų! Svečiai iš Kaštonų ir Pabiržės pagrindinių mokyklų trumpos ekskursijos metu susipažino su mūsų mokykla.

Vyresniųjų klasių mokiniai, mokytojai, svečiai rinkosi aktų salėje, kur buvo paskelbtas šventės atidarymas. Jaunųjų šaulių vokalinio ansamblio merginos į ratelį „Graži mūsų šeimynėlė“ pakvietė ir savus, ir svečius. Visus susirinkusiuosius pasveikino ir kartu „Atžalyno“ vardo atsiradimo istoriją prisiminė Biržų rajono merė Irutė Varzienė. Sveikinimų ir netgi dovanų sulaukėme iš dviejų atžalyniečių mamos verslininkės Ramutės Plepienės.

Kadangi vardo dieną nutarėme paminėti dar ir sveikai bei aktyviai (projekto „Kuriame Respubliką“ iniciatyva), tai dauguma klasių įvairiose mokyklos erdvėse šią dieną paminėjo, kas kaip sumanė. Šeštokai gamino sveikuolių salotas ir jomis vaišino, rengė stalo teniso varžybas. Aštuntokai dalino lankstinukus apie rūkymo, alkoholio ir narkotikų žalą, taip pat varžėsi tarpusavyje, kas daugiau padarys atsispaudimų. Andrius Meškinis netgi surengė savo pieštų darbų mini parodėlę. Devintokai žaidė badmintoną, smiginį. O mes, dešimtokai, savo svečius, taip pat dešimtokus iš Kaštonų ir Pabiržės, pakvietėme į linksmųjų estafečių varžybas. Taip linksmai ir draugiškai pasportavę, gavę sveikų ir ekologiškų prizų, sugrįžome į aktų salę. Čia jėgas atgavome gerdami natūralias obuolių sultis, arbatą, vaišinomės šviežiais obuoliais ir kitokiais vaisiais. Na, buvo šiek tiek ir sausainių... Po to susiskirstę į mišrias komandas žaidėme populiarų ir smagų šaradų žaidimą, žiūrėjome video vaizdelius iš įvairių „Atžalyno“ švenčių.

Taigi „Atžalyno“ vardo diena paminėta smagiai, sveikai, aktyviai ir draugiškai! Dėkojame mūsų šventės rėmėjams.

 

Biržų „Atžalyno“ mokyklos 10 a klasės mokinė Simona Kaminskaitė,

projekto „Kuriame Respubliką“

iniciatyvinės grupės narė

kaziuko muge_m 

varzybos m