Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2012 - 2013 mokslo metai -> Kelionė po šiaurės Vokietiją

Kelionė po šiaurės Vokietiją

El. paštas Spausdinti PDF

KELIONĖ PO ŠIAURĖS VOKIETIJĄ

Birželio pradžioje „Atžalyno“ vidurinės mokyklos 7-8 klasių mokinių grupė išvyko į pažintinę- mokomąją ekskursiją į Vokietiją.

Atvykome į UNESCO paminklų sąrašą įtrauktą Kvedlinburgą.  Apžiūrėjome Kvedlinburgo pilį, Šv.Servacijaus bažnyčią, šalia kurios įsikūrusiame vienuolyne rašytame metraštyje 1009 m. pirmą kartą paminėtas Lietuvos vardas, Šv.Norbertino ir Viperto romaniška bažnyčią, turgaus aikštę, kurią puošia XIII – XIV a. Rotušė  ir įspūdinga architektūra garsėjantis senamiestis. Sustojome Harco kalnų papėdėje įsikūrusiame Vernigerodės mieste. Pasivaikščiojome žavingo senamiesčio gatvelėmis. Miestas „Harco kalnų perlu“ vadinamas dėl fachverkinio stiliaus namų.

Kitą dieną vykome į Serengečio parką, gyvūnų pasaulį. „Žvėrių šalyje“ laisvai gyvena daugiau nei 1000 žvėrelių. Specialiu autobusiuku leidomės į safarį: per langus drąsiai landžiojo beždžionės, ilgus kaklus kišė žirafos, prie atvirų autobuso durų nerangiai atpėdino raganosiai. Saugesnėse vietose išlipome, glostėme ir fotografavome gyvūnus. Važiuojant pro tigrų, leopardų, liūtų teritoriją durys ir langai užsidarė. Visų labai mėgstamas ir populiarus „Džiunglių safaris“ džipais: kirtome pavojingas upes, akis į akį susidūrėme su aligatoriais, liūtais, pitonu. Traukinukas nuvežė į Vandenų šalį, kur 30 m aukščio kriokliai, daug spalvingų karuselių ir egzotiškas Kongo kaimelis. Daugybė atrakcionų laukė ir „Laisvalaikio šalyje“. Vakarop vykome į Brėmeną. Trumpa pažintis su miestu: Biotcherstrasse – pati įdomiausia Bremeno gatvė su „Septynių brolių tinginių“ skulptūra, Bremen Rastkeller rotušė, Šv. Petro katedra. Pasivaikščiojome po „Šniūro“ rajoną, kur maži nameliūkščiai stovi siaurose, ilgose gatvelėse, kurios susiraizgę kaip virvagaliai.

Visą dieną praleidome didžiausiame Šiaurės Vokietijoje laisvalaikio ir pramogų Heidės parke. Keliaudami per atskiras parko sritis, susipažinome su visa Vokietija: žvejų kaimelis su senoviniais luotais ir darbo įrankiais; Bavarijos kraštovaizdis ir buities detalės, viduramžių inkvizicijos scenos, brolių Grimų pasakų gatvė. Užsukę į Olandiją, plaukėme gondolomis; grožėdamiesi malūnais ir klumpių dirbtuvėlėmis, Austrijos kaimelyje išbandėme bobslėjaus trasą, o Majų šventyklose patekome į magijos ir burtų pasaulį. Važiavome didžiausiu Europoje ir stačiausiu pasaulyje mediniu geležinkeliu „Kolosas", nuo 60 m aukščio kalnų nešančiu 120 km greičiu; „Limitu", per kelias sekundes įsukančiu į kilpų labirintą; pajutome laisvą kritimą atrakcione „Šauksmas"! Amerikietiški kalneliai, kadaise buvę šiurpiausiu parko atrakcionu, dabar tik „lengvas apšilimas“. 2011 m. naujiena - vidury ežero išaugęs „Aštuonkojis". Tai visiškai naujos kartos atrakcionas - europinė naujiena ir Heidės parko pasididžiavimas.

Visos ekskursijos po Vokietiją metu mokiniai girdėjo tik vokiečių kalbą, turėjo galimybę pabendrauti su vokiečių jaunimu vokiškai ir patobulinti vokiečių kalbos žinias. Ši kelionė visiems labai patiko ir paliko nepamirštamų įspūdžių.

                                              Vokiečių kalbos mokytoja Audronė Daugienė

 


    2013 Vokietijos_m      2013 Vokietijos_m 2

 

2013 Vokietijos_m 3  2013 Vokietijos_m 4