Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2013 - 2014 mokslo metai -> Įdomus susitikimas su psichologe

Įdomus susitikimas su psichologe

El. paštas Spausdinti PDF

Vieną lapkričio dieną mes, Biržų „ Atžalyno“ vidurinės mokyklos 8b klasės mokiniai, su klasės auklėtoja R. Trepkuvienė vykome į Vaiko raidos centro ankstyvosios reabilitacijos tarnybą. Biržų ligoninės vyr. slaugytoja-psichologė A. Gaigalienė supažindino su Vaiko raidos centro ankstyvosios reabilitacijos darbo specifika, čia dirbančiomis tarnybomis. Vaiko raidos centre dirba medicinos psichologas, socialinis darbuotojas, pediatras, logopedas, kinezeterapiautas.

Medicinos psichologiniame kabinete lankosi vaikai, turintys psichologinių problemų. Sužinojome, kad psichologinių problemų turintiems vaikams padrąsinti, prakalbinti yra taikoma dailės, muzikos terapija. Psichologijos kabineto sienas puošia mažųjų pacientų piešiniai.

Psichologė A. Gaigalienė labai įdomiai pasakojo apie žmogaus raidos etapus, bendravimą paauglystėje, fizinius, socialinius, pažintinius pokyčius, apie jausmus (baimę, pyktį, liūdesį), apie mintis-ką mąstome, kiek pažįstame save. Pokalbio metu psichologė mus mokė surasti ir pagrįsti atsakymus į klausimus „ Kas aš esu? Ko noriu? Ko bijau? Kur einu? “. Po to „piešėme“ šeimos paveikslą, kiekvieną šeimos narį ir save įvardindami kokiu nors gyvūnu, atitinkančiu to asmens charakterio ypatybes.

Sužinojome, kad psichologo darbas yra labai įdomus, reikalingas, o Vaiko raidos centro ankstyvosios reabilitacijos tarnyba padeda vaikams nugalėti psichologines problemas ir integruotis į bendraamžių pasaulį.

                                           8b klasės mokinė K. Podinskaitė

 

2013 8b_susitikim_m