Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2013 - 2014 mokslo metai -> Minėjome poetės Violetos Palčinskaitės jubiliejų

Minėjome poetės Violetos Palčinskaitės jubiliejų

El. paštas Spausdinti PDF

 

Ty­liai kar­to­ja­si mū­sų žai­di­mas.

Lap­kri­tis, lap­kri­tis – la­pų kri­ti­mas.

Rudas, geltonas, raudonas, auksinis...

Kas paskutinis?

Kas paskutinis?

Amžinas, amžinas mūsų žaidimas.

Lap­kri­tis, lap­kri­tis – la­pų kri­ti­mas.

                               („Lapų žaidimas“ Violeta Palčinskaitė)

                       Šie­met lap­kri­tis ju­bi­lie­jinis! Poetei, dramaturgei, vertėjai Vio­le­tai Pa­lčins­kai­tei -70! Šį jubiliejų nutarėme paminėti, skaitydami knygą “Muzika Troliui“. Bibliotekininkė papasakojo apie poetės vaikystę, jos pomėgį kelionėms. Mokiniai sužinojo, kad poetė parašė per 30 knygų!

                       Ypač vaikus sudomino knygos „Muzika Troliui“ gimimo istorija, įkvėpta ne tik kelionių po Norvegiją, bet ir kompozitoriaus Edvardo Grygo kūrinių. Drauge su Vieniša keliautoja, padedami trolio Molio, skaitytojai bando surasti Sorės Morės pilį ir kadaise paslaptingai dingusią mergaitę. Knyga skirta tiems, kas domisi tolimais kraštais, tiems, kurie klausosi muzikos, kurie ilgisi nuotykių, ir visiems, kurie tiki mažais ir dideliais stebuklais. O juk nuotykių ilgisi ne vien vaikai. Tik suaugusieji nedrįsta to prisipažinti...

                       Stebuklingumą dar sustiprina Linos Eitmantytės−Valužienės iliustracijos. Visai nesunku patikėti, kad vieną dieną duris pravers valiūkiškas, pasišiaušęs trolis, užsimaukšlinęs kepuraitę iš samanų ir viržių, su ilga trikampe uodega, papuošta bruknių šakelėmis.

                       Bibliotekoje mokiniai klausėsi ne tik ištraukų iš knygos, bet ir užburiančios Edvardo Grygo muzikos. Knyga „Muzika Troliui“ ypatinga tuo, kad   jos gale visų laukia trolio Molio dovana – CD su kompozitoriaus Edvardo Grygo pjesėmis fortepijonui, kurias atlieka Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos mokiniai.

                       „Muzika troliui“ išrinkta geriausia 2011 metų knyga vaikams ir paaugliams. Ją išleido leidykla „Nieko rimto“ .

                     Kaip mums pasisekė! Lapkričio 21 d. bibliotekos duris netikėtai pravėrė šios leidyklos vadybininkas Rokas Nevardauskis, kuris noriai prisijungė prie renginio dalyvių, maloniai bendravo su mokiniais, kalbėjo apie poetę kaip apie labai šiltą, linksmą, nuoširdžią, bendraujančią asmenybę, šiek tiek užsiminė apie poetės ateities planus. Violetos Palčinskaitės ryšiai su šia leidykla labai glaudūs. Jos septyniasdešimtmečio proga vaikų literatūros leidykla „Nieko rimto“ išleido geriausių Violetos Palčinskaitės eilėraščių rinktinę „Vaikų kambarys“.  Po renginio, pertraukų metu, mokiniai galėjo įsigyti leidyklos “Nieko rimto“ knygelių.

Trolis 1 m  Trolis 2 m

Trolis 3 m  Trolis 4 m