Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2013 - 2014 mokslo metai -> Šauliukai vėl dalyvavo bėgime ,,Gyvybės ir mirties keliu“ Vilniuje

Šauliukai vėl dalyvavo bėgime ,,Gyvybės ir mirties keliu“ Vilniuje

El. paštas Spausdinti PDF

   1991 metų Sausio 13-oji, tai diena, kai Lietuva atgavo laisvę ir tapo nepriklausoma, diena, kurios laukė Lietuvos žmonės, diena, kuri pareikalavo aukų.

   Sausio 11 dieną “Atžalyno“ mokyklos jaunieji šauliai aštuntą kartą važiavo į Vilnių dalyvauti tradiciniame tarptautiniame bėgime ,,Gyvybės ir mirties keliu“. Jau dvidešimt trečią kartą pagerbsime tuos, kurie paaukojo savo gyvybes ant Lietuvos laisvės aukuro 1991 metų sausio 13-osios įvykių metu. Pagerbsime žmones, žuvusius 1991metų sausio 13-osios naktį, mirusius nuo sužalojimų okupacinės sovietų kariuomenės daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą. Nulenksime galvas, pagerbdami:

     Loretą Asanavičiūtę, Virginijų Druskį, Darių Gerbutavičių, Rolandą Jankauską, Rimantą Juknevičių, Alvydą Kanapinską, Algimantą Petrą Kavoliuką, Vidą Maciulevičių, Titą Masiulį, Alvydą Matulką, Apolinarą Juozą Povilaitį, Igną Šimulionį, Vytautą Vaitkų, Vytautą Koncevičių.“Nedidelė Lietuva šiomis dienomis vėl tapo didelė. Ją iškėlė ir išaukštino žuvusiųjų didvyriškumas, dvasios tvirtybė, laisvės meilė .O Lietuva iškelia ir išaukština savo gynėjus, dar sykį patvirtindama, kad nemirtingumą ir amžiną šlovę suteikia tiktai Tėvynė. Mūsų nepriklausomybės augalas gausiai palaistytas šventu jos gynėjų krauju. Amžinam gyvenimui ant Lietuvos patekėjo jų širdys. Gyvensime, kovosime jų šviesoje“,-taip kalbėjo Justinas Marcinkevičius.

   Pagarbos bėgimas ,,Gyvybės ir mirties keliu“ nėra varžybos, jame nesiekiama išsiaiškinti nugalėtojų ar prizininkų. Tradicinis 9 km bėgimas nuo Vilniaus Antakalnio kapinių iki Televizijos bokšto patvirtino, kad Sausio 13-ąją ten žuvę kovotojai už Lietuvos nepriklausomybę yra nepamiršti, o mūsų tauta- vis dar vieninga ir turi gilias tradicijas.

   Bėgant apima dvejopi jausmai- pirmiausia visi galvoja, kaip nubėgti, nes atstumas pakankamai didelis bei sunkus, kuris reikalauja daug jėgų. Iš kitos pusės- tai aukų pagerbimas. Šiais metais dalyvavo rekordinis dalyvių skaičius net 4200 dalyvių startavo bėgime. Toks gausus dalyvių skaičius natūraliai sužadina patriotizmo jausmą. Džiugu, kad visi šauliukai įveikė distanciją ir už tai gavo atminimo medalius. Taip pat sudalyvavome akcijoje “Aš prisimenu, kodėl esame laisvi“ Prie savo širdelių įsisegėme neužmirštuolės žiedą-tai atminties ir pagarbos ženklas.

   Už galimybę nuvykti i Vilnių šauliukai dėkoja mokyklos direktoriui Vaidotui Butkevičiui.

                                                                                               Biržų 1-os kuopos šaulė

                                                                                                      Agnė Arlikevičiūtė

 

 

Begimas 2014_m  Begimas 2014_m 2