Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2013 - 2014 mokslo metai -> Biržų 1-os kuopos šaulių žiemos žaidynės

Biržų 1-os kuopos šaulių žiemos žaidynės

El. paštas Spausdinti PDF

    Vasario 22 dieną Kupiškyje surengtos tradicinės Panevėžio Alfonso Smetonos 5-os šaulių rinktinės žiemos žaidynės.Šiemet žaidynės pasižymėjo ne tik ypatinga gausa dalyvių bet ir kardinaliai pakeistomis rungtimis.Buvo rungtyniaujama kliūčių ruože,bėgama estafetė, kilnojamas rąstas, mėtomas kelmas. Šaudykloje komandų nariai šaudė iš šautuvų.

   Nerikiuotės šauliai susirungė prie šaškių lentos,dalyvavo smiginio varžybose ir į tolį svaidė kimštinį kamuolį.Biržų 1-ajai šaulių kuopai atstovavo jaunieji šauliai:Alvydas Mekas,Lukas Arlikevičius, Ernestas Misiūnas,Erikas Balčiūnas ir kuopos vado pavaduotoja Inga Arlikevičienė. Biržiečių komanda kliūčių ruožo,estafetės ir rąsto kilnojimo rungtyse iškovojo antrąsias vietas,o jaunasis šaulys Alvydas Mekas šaudymo asmeninėje įskaitoje užėmė pirmąją vietą,surinkęs 88 taškus iš 100.Bendroje įskaitoje tarp 11 komandų Biržų 1-os kuopos šauliai užėmė garbingą antrąją vietą. Pirmąją vietą užėmė Pandėlio 13-os kuopos jaunieji šauliai,treti liko Rokiškio 9-os kuopos jaunieji šauliai.Komandoms, bei atskirų rungčių nugalėtojams rinktinės vadas V.Petkevičius įteikė diplomus ir medalius.

     Biržų 1-ajai šaulių kuopai už aktyvų dalyvavimą pagarbos bėgimuose“Gyvybės ir mirties keliu“, pagerbiant Sausio 13-osios aukas,rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Vladas Petkevičius įteikė Alfonso Smetonos portretą ir Lietuvos šaulių sąjungos A.Smetonos 5-os šaulių rinktinės žymenį.Už pavyzdingą ir uolų šauliškų pareigų vykdymą,iniciatyvumą ir sumanumą Lietuvos Šaulių sąjungos vado įsąkymu Biržų 1-os kuopos šaulių vado pavaduotoja Inga Arlikevičienė apdovanota Šaulių Sąjungos 3-ojo laipsnio pasižymėjimo ženklu“Už nuopelnus Šaulių sąjungai“.

   Biržų 1-os kuopos šauliai sveikina vado pavaduotoją Ingą su garbingu apdovanojimu.

                                Biržų 1-os kuopos šaulys Vidutis Šeškas

sauliu zaid_m  sauliu zaid_m 2  sauliu zaid_m 3