Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2014 - 2015 mokslo metai -> Prizas – "Lietuvos ryto" varžybos

Prizas – "Lietuvos ryto" varžybos

El. paštas Spausdinti PDF

            "Atžalyno" vidurinė mokykla dalyvavo visuose trijuose projekto "Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!" etapuose, kurį antrus metus organizavo ir vykdė Elektronikos platintojų asociacija, krepšinio klubai Kauno "Žalgiris", Vilniaus "Lietuvos rytas" ir Klaipėdos "Neptūnas", UAB "Žalvaris", VšĮ "Ekošviesa", AB "Danske Bank" bei Lietuvos žurnalistų sąjunga. Ir ne veltui – mokiniai surinko daugiausiai elektroninių atliekų regione ir buvo apdovanoti galimybe stebėti krepšinio žvaigždžių varžybas.

          Pirmajame projekto etape "Atžalyno" mokiniai surinko 2932 kg smulkios ir stambiosios buitinės technikos ir elektroninės įrangos bei Panevėžio regione tapo pirmaujančia mokykla. Laimėtas prizas – Kauno "Žalgirio" ir Klaipėdos "Neptūno" varžybų gyvas stebėjimas.

Antrajame projekto etape – ir vėl pirmoji vieta regione: mokiniai surinko 40 kg panaudotų baterijų. Už tai jie buvo apdovanoti nemokama kelione į "Lietuvos ryto" ir "Šiaulių" ekipos krepšinio varžybas "Lietuvos ryto" arenoje. Biržiečiams arenoje buvo skirta 150 vietų, tad teko vykti trimis Biržų autobusų parko autobusais. Į laimėtą išvyką išsirengė II–IX klasių mokiniai kartu su lydinčiomis mokytojomis.

         Per didžiąją pertrauką tarp kėlinukų trys "Atžalyno" mokyklos merginos buvo pakviestos dalyvauti kelio ženklų konkurse. Už drąsą ir puikias žinias merginos buvo apdovanotos prizais.

Iš varžybų, kuriose žaidė Lietuvos krepšinio žvaigždės, mokiniai parsivežė puikių įspūdžių. "Iš pradžių galvojau, kad nepatiks, bet vėliau, kai pamačiau įžymius krepšininkus, pasidarė labai įdomu. Ir krepšinį žiūrėti buvo daug įdomiau". "Man labai patiko varžybos ir tai, kad gavau iš žaidėjų autografų". "Man labai patiko autobusas, nes jame buvo internetas. Krepšinis buvo įdomus. Pirmą kartą gyvai mačiau krepšininkus". "Man patiko Treviso dėjimas". "Mes sėdėjome pirmoje eilėje, o už stiklo buvo "Lietuvos ryto" krepšininkai. Labai įspūdingai šoko šokėjos". "Man žiauriai patiko! Labiausiai patiko tai, kad juodaodis pasirašė man ant rankos. Labai patiko šokėjos, ir kad laimėjo "Lietuvos rytas". "Man labiausiai patiko pačiupinėti Simo Jasaičio raumenis. Pamatyti Lavrinovičiaus mėlynę po akimi". "Viskas buvo puiku. Kelionė labai patiko, nes retai ištrunku iš namų. Labai džiaugiuosi, kad laimėjo "Lietuvos rytas", nes juos ir palaikiau".

         "Atžalyno" mokyklos mokiniai jau žino – trečiajame projekto etape jie  bus apdovanoti Klaipėdos "Neptūno" sportiniais marškinėliais su krepšininkų parašais.

Šį projektą "Atžalyno" vidurinėje mokykloje koordinavo mokytojos Aurelija Padvariškienė ir Ina Undzėnienė.

 

Parengė Edita MIKELIONIENĖ

„Biržiečių žodžio“ informacija

krepsinis vilnius_m  krepsinis vilnius_m 2  krepsinis vilnius_m 3

krepsinis vilnius_m 4  krepsinis vilnius_m 5

Mokinių įspūdžiai po varžybų: ČIA