Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2018 - 2019 mokslo metai -> 3a ir 4b klasės mokiniai – pasaulinėje akcijoje ,,Pamoka lauke”

3a ir 4b klasės mokiniai – pasaulinėje akcijoje ,,Pamoka lauke”

El. paštas Spausdinti PDF

         logos Kuriame _Lietuvos_ateiti


 Gegužės 23 d. 3a ir 4b klasių mokiniai dalyvavo pasaulinėje akcijoje ,,Pamoka lauke”. Mokydamiesi lauke vaikai stiprina savo sveikatą, ryšį su gamta, labiau įsitraukia į mokymosi procesą ir įgyja tokių svarbių gyvenimo įgūdžių, kaip – sugebėjimas dirbti komandoje ir kūrybiškumas.

                             Šią dieną vyko integruotos pamokos – kūno kultūra, pasaulio pažinimas, matematika, dailė ir technologijos.

                       Ištvermės ir atsparumo ugdymas prasidėjo, kai teko pėstute pasiekti Biržų meteorologijos stotį, kur B. Medinis supažindino su meteorologų profesija. Tokia buvo pasaulio pažinimo pamokos pradžia, kurios metu mokiniai sužinojo, kaip išmatuoti žemės drėgmę, šerkšną, sniego dangą, oro temperatūrą ir užterštumą, vėjo kryptį ir greitį…


1collage meteor_m


                      Pasiekę A.Dauguviečio parką, vaikai tęsė mokslus. Ketvirtokai tyrinėjo medžių žievę, matavo oro ir vandens temperatūrą, stebėjo vandenyje ,,vykstantį gyvenimą” ir prisisėmę į tyrinėjimo indą upės vandens, bandymus pratęs mokykloje.


2collage pasaulis_m 


                      Trečiokai, pasiskirstę į 4 grupes, stebėjo orą, debesis, žolę, medžius, paukščius, vabzdžius, atkreipė dėmesį, kokiu greičiu vabzdžiai juda skirtingais paviršiais, stebėjo skruzdėles, kaip jos elgiasi, radusios cukraus…


 3collage pasaulis2_m


                      Po pertraukėlės mokiniai, pasistiprinę ir atgavę jėgas, gilino matematikos žinias: pakartojo geometrines figūras, išmatavo ir apskaičiavo žaidimų aikštelių perimetrus ir plotus… Taip pat suskaičiavo nueitus žingsnius ir kilometrus.


4collage matematika_m 5collage matematika1_m 

                      Visi labai noriai atliko kūrybines užduotis: trečiokai piešė tema ,,Sustabdyta akimirka”; ketvirtokai, dirbdami grupėmis, iš gamtinių medžiagų kūrė kompozicijas.

                      Mokiniai buvo nustebę, kaip greitai prabėgo laikas, kiek daug išmoko ir sužinojo, kokie jie yra ištvermingi – nuėjo net 12000 žingsnių arba 6 kilometrus!

6collage pabaiga_m

 

                                                                                  Mokytojos Nida Jakutienė ir Nida Mikšienė