Pagrindinis

Metų knygos rinkimai 2023

El. paštas Spausdinti PDF

Paveikslėlis1

 

 

                      Šiemet akcija „Metų knygos rinkimai 2023“ vyksta 19 kartą. „Atžalyniečiai" aktyviai skaitė, diskutavo, balsavo. Dalyvavimas akcijoje tapo gražia ir prasminga tradicija.


                      Balandžio 8 d. 4a klasės mokiniai dalyvavo virtualiame knygos „Pingvinas Lituanicus, arba Lietuviško pingvino istorija“ pristatyme ir pokalbyje su jos autoriais Pavelu Kulikovu ir Viktorija Ežiukas, kurį organizavo Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.


collage 2023metai_1_m


***

                      Balandžio 19 d. pirmų ir trečių klasių mokiniai lankėsi mokyklos bibliotekoje. Bibliotekininkė papasakojo apie akciją „Metų knygos rinkimai 2023“, pristatė knygų vaikams penketuką. Pirmokai išgirdo ištrauką iš N. Laurinkienės, A. Bajāre-Babčukos knygos „Saulė – dangaus karalienė“. Trečiokams taip pat buvo pristatytas knygų vaikams penketukas. Po to vaikiai pasitikrino savo žinias apie akciją ir knygas nominantes Kahoot viktorinoje, išklausė bibliotekininkės skaitomos ištraukos iš M. Marcinkevičiaus ir L. Itagaki knygos „Mergaitė su šautuvu: istorija apie mergaitę partizanę".


collage 202metai7_m collage 2023metai_2_m

***

Balandžio 19 d. 5b ir 7a klasės mokiniai su lietuvių kalbos ir literatūros mokytojomis dalyvavo virtualiame susitikime su „Metų knygos rinkimuose 2023" dalyvaujančios knygos „Mergaitė su šautuvu: istorija apie mergaitę partizanę" autoriumi Mariumi Marcinkevičiumi ir iliustratore Lina Itagaki. Susitikimą organizavo Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka. Mokiniai išgirdo, kaip iliustratorė, kurdama šią knygą, rinko ir fotografavo tai, ko prireikė knygos piešiniams: partizanų uniformas, ginklus ir kt, konsultavosi su istorikais bei kitais specialistais. Knygos autorius pasakojo kūrinio gimimo istoriją, pagrindinės veikėjos sukūrimo aplinkybes, kvietė visus aktyviai dalyvauti Metų knygos rinkimuose.

collage 2023metai_4_m collage 2023metai_5_m

***

Balandžio 22 d. 2b ir 5a klasės mokiniai mokyklos bibliotekoje susipažino su knygų vaikams penketuku. Atidžiai išklausė M. Marcinkevičiaus ir L. Itagaki knygos pradžią „Mergaitė su šautuvu: istorija apie mergaitę partizanę". Penktokai varžėsi Kahoot viktorinoje „Knygų vaikams penketukas 2023“.

collage 202metai6_m collage 2023metai_3_m

 

***

                      Balandžio 22 d. 6a ir 6b klasių mokiniai su lietuvių kalbos ir literatūros mokytojomis dalyvavo virtualiame susitikime su „Metų knygos rinkimuose 2023" dalyvaujančios knygos „Purslai“ autorę A. Kenešyte-Grice. Susitikimą organizavo Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.


collage 202metai5_m

 

Džiaugiamės, kad daug mokinių aktyviai dalyvavo virtuoliuose susitikimuose ir garsiniuose skaitymuose.

Knygų ištraukų vaikams galima pasiklausyti LRT laidoje „Vakaro pasaka“ https://skaitymometai.lnb.lt/index.php?1004370560

                       Balsuoti už knygą vaikams galima internetu iki balandžio 23 d. https://skaitymometai.lnb.lt/index.php?3573510618

Nugalėtoją sužinosime gegužės 7 d. Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną.