Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2011 - 2012 mokslo metai -> Pirmokai tapo knygų bičiuliais

Pirmokai tapo knygų bičiuliais

El. paštas Spausdinti PDF

 Kovo 14 d. pirmokai buvo pakviesti į gražią būsimų knygų bičiulių šventę. Įdomu buvo susipažinti su mokyklos bibliotekos darbu, naujomis knygelėmis, sužinoti kaip jas reikia saugoti, išgirdome knygelių prašymus.

Labai apsidžiaugėme išvydę pasakų veikėją Vilką, kuris lagamine atnešė gražiai išleistų knygelių ir papasakojo kaip sunkiai jam sekėsi pažinti raides, išmokti skaityti ir rašyti.

Pirmokai jau pažįsta raides, geba perskaityti „Šaltinėlio“ tekstus, tėvelių nupirktas knygeles.

Nuo šios dienos jie prisiekė būti knygų bičiuliais. Knygelės taps gerais vaikų draugais.                                                                                                   

                                                                                                            Mokytoja I. Krisiukėnienė

 

 Tęsiant tradiciją (jau dešimtą kartą!) pirmokėliai buvo pakviesti į biblioteką - vietą, kurioje gyvena knygos. Kelionėje į neaprėpiamą, užburiančią Knygų šalį netrūko nei šypsenų, nei gerų emocijų.

Bibliotekininkė Violeta mažiesiems trumpai papasakojo apie biblioteką, paaiškino, kodėl  reikia saugoti knygutes ir koks didelis malonumas jas skaityti.

Vaikams buvo staigmena išvydus Vilką (juo persirengė bibliotekininkė Renata). Jis pas vaikus atvyko nešinas didžiuliu lagaminu, pilnu perskaitytų knygų. Pasirodo tai ne paprastas , o išsilavinęs vilkas.

Vilkas vaikams papasakojo kaip jam sunkiai sekėsi mokytis skaityti. Visa ši istorija aprašyta knygoje „Išsilavinęs vilkas“. Mažieji klausėsi pasakos ir žiūrėjo skaidres (knygos iliustracijas). Vilkas pasigyrė pirmokams, kad dabar jis gerai mokąs skaityti, žinąs, kaip elgtis bibliotekoje, turįs daug draugų ir dažnai ateinąs pasikeisti knygų.

Po to vilkas pakvietė vaikus iškilmingai priesaikai. Nuo šiol jie - tikri knygų bičiuliai ir draugai. Bibliotekos šeimininkės kiekvienam įteikė po knygų skirtuką, o kiekvienai klasei diplomą, liudijantį, kad nuo šiol pirmokai jau tikri bibliotekos skaitytojai. Jos palinkėjo vaikams įdomios ir naudingos draugystės su knyga.

Ne tik pirmokai, bet ir visi moksleiviai labai laukiami Knygų karalystėje. Linkime visiems malonaus skaitymo!

2012 03_pirmoku_krikstas 2m 

2012 03_pirmoku_krikstas 3m 

2012 03_pirmoku_krikstasm