Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2011 - 2012 mokslo metai -> Mažieji biržiečiai rinko geriausią knygą

Mažieji biržiečiai rinko geriausią knygą

El. paštas Spausdinti PDF

logo

 

Metų knygos rinkimai Lietuvoje vyksta jau septintą kartą. Šios akcijos tikslas ir idėja - skatinti visuomenę domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra, pristatyti geriausius praeitais metais išleistus lietuvių literatūros kūrinius. 

Biržų „Atžalyno" vidurinės mokyklos 2a klasės mokiniai (mokytoja - Daiva Šimienė) du mėnesius skaitė ir nagrinėjo Knygų rinkimuose dalyvaujančias knygas. Skaitydami knygas, jie piešė piešinius, rinko mėgstamiausius savo herojus.

Sausio 24 d. vaikai atėjo į viešosios bibliotekos vaikų aptarnavimo skyrių, į baigiamąjį rinkimų renginį. Už labiausiai jiems patikusią knygą mokiniai balsavo piešiniais. Lukas ir Martynas savo piešiniuose vaizdavo beviltiškai rugiagėlę įsimylėjusį arklį Dominyką iš Vytauto V. Landsbergio knygos „Stebuklingas Dominyko brangakmenis". Enrika ir Dominykas - išdykėlį trolį Molį, gyvenantį Violetos Palčinskaitės knygoje „Muzika troliui".

Tačiau labiausiai visus sužavėjo Kęstučio Kasparavičiaus knyga „Mažoji žiema". Kiekviena šios knygos istorija tokia keista, įdomi, į nieką nepanaši. Vieniems šios knygos veikėjams kyla noras paslidinėti per patį vidurvasarį, jazminų žiedams sningant. O ar žinote, kad namai mieste kartais irgi nori pasimankštinti kojas? Įsivaizduokite, kad vieną dieną jie išsirausia su visais pamatais ir nueina... pasilinksminti. Kęstutis Kasparavičius yra neprilygstamas stebintojas, neįmanomų dalykų išradėjas. Šio rašytojo knygą „Mažoji žiema" mažieji biržiečiai ir išrinko geriausia 2011 metų knyga.

Po to vaikai dar vaidino, deklamavo eilėraščius, vaišinosi kvepiančia žolelių arbata.

         „Atžalyno" antrokų piešinių paroda veikia Biržų J. Bielinio viešosios bibliotekos vaikų aptarnavimo skyriuje.

Praėjusiais metais knygos rinkimuose dalyvavę Biržų „Aušros" vidurinės mokyklos ketvirtokai geriausia 2010 m. knyga taip pat išrinko Kęstučio Kasparavičiaus knygą „Baltasis dramblys".

Danutė Medinienė,

Biržų J. Bielinio viešosios bibliotekos vaikų aptarnavimo skyriaus vedėja

2012-02-07

2012 01_24Metu_knyga_2aM