Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2012 - 2013 mokslo metai -> Biržų šauliai pagerbė kovotojus už laisvę

Biržų šauliai pagerbė kovotojus už laisvę

El. paštas Spausdinti PDF

„Didžiausias tautos turtas - tai jos laisvė, nepriklausomybė. Ant to laisvės aukuro aukojama daug žmonių gyvybių, pakeliama daug sunkaus triūso, iškenčiami pažeminimai, kalėjimai, trėmimai, persekiojimai...“ - tokias mintis išsakė Aleksandras Stulginskis. Jau dvidešimt antrą kartą bėgimu Vilniaus miesto gatvėmis pagerbiame tuos, kurie 1991 metų sausio 13-ąją pasipriešino sovietų agresijai ir paaukojo savo gyvybes už Lietuvos laisvę. Pagerbiame žmones, žuvusius tą naktį ar mirusius nuo sužalojimų, sovietiniams kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą.      logo

Kiekvienais metais į pagarbos bėgimą susirenka vis daugiau dalyvių. Šiais metais jame dalyvavo 3280 bėgikų. Prie šio nuostabaus skaičiaus prisidėjo ir Biržų „Atžalyno“ vidurinės mokyklos jaunieji šauliai.

Į tradicinį bėgimą vykome jau 8 kartą. Šią nuostabią kelionę mums dovanojo „Atžalyno“ vidurinės mokyklos direktorius V. Butkevičius.

XXII tradicinis tarptautinis pagarbos bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“ startavo lygiai 12 valandą. 9 kilometrus nuo Antakalnio kapinių iki Vilniaus televizijos bokšto žmonės bėgo paminėdami 1991-ųjų sausio 13-ąją.

Visiems finišavusiems dalyviams buvo įteikti atminimo medaliai. Šiais metais jaunieji šauliai išgarsino mūsų mažą miestelį Biržus - parvežė padėką, skirtą mokyklai, už tai, kad pasižymėjo dalyvių gausa. Padėką įteikė Daina Gudzinevičiūtė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė.

„Nedidelė Lietuva šiomis dienomis vėl tapo didelė. Ją iškėlė ir išaukštino žuvusiųjų didvyriškumas, dvasios tvirtybė, laisvės meilė. O Lietuva iškelia ir išaukština savo gynėjus, dar sykį patvirtindama, kad nemirtingumą ir amžiną šlovę suteikia tiktai Tėvynė“, - tai Laisvės šauklio poeto Justino Marcinkevičiaus žodžiai.

 

                                                                                                                                                                      Agnė Arlikevičiūtė, 

                                                                                                                                                                      Biržų „Atžalyno“ vidurinės 

                                                                                                                                                                      mokyklos šaulė

 2013 01begimas