Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2014 - 2015 mokslo metai -> Netradicinių sporto šakų stovykla Nemunėlio Radviliškyje

Netradicinių sporto šakų stovykla Nemunėlio Radviliškyje

El. paštas Spausdinti PDF

                   logotipas programa

                  2014 m.  lapkričio 28-30 dienomis Nemunėlio Radviliškyje vyko Comenius Regio projekto „Leiskite mums mokytis ir pasisemti įkvėpimo vieniems iš kitų“ netradicinių sporto šakų stovykla. Stovykloje dalyvavo Biržų „Atžalyno“ vidurinės mokyklos mokiniai ir kūno kultūros mokytojai bei mokiniai, atstovaujantys sporto klubui „Dynamic“.

                      Į stovyklos vietą atvykome penktadienį vakare. Įsikuriame ir po sočios vakarienės vykstame į naktinį žygį pėsčiomis. Keliaujame vaizdinga Nemunėlio pakrante Muoriškių atodangos link. Bendra nuotrauka ir kelionė atgal. Grįžti sekasi greičiau. Gal todėl, kad kelias jau žinomas, o gal dėl to, jog nuotaiką kelia skanduotės ... Grįžus mokiniai susiskirsto į tris – „rožinę“, „geltonąją“ ir „oranžinę“ – komandas, kurios dvi dienas varžysis įvairiose netradicinio sporto šakų varžybose.

                      Šeštadienis. Pusryčiai. Pirmoji netradicinio sporto šaka- kinboląs.  Nėra taip paprasta smūgiuoti ar sugauti didžiulį kamuolį. Juolab, kad dalis stovyklos dalyvių šį žaidimą žaidžia pirmą kartą. Geriausiai sekasi „rožinei“ komandai, kuri po atkaklios kovos laimi pirmą vietą. Antra – geltonųjų, trečia oranžinių komandos. Trumpas atokvėpis, ir einame žaisti spedmintono. Kadangi oro sąlygos nelepina (spaudžia 5 laipsnių šaltukas), o šį tenisą ir badmintoną primenantį žaidimą geriausia žaisti lauke – varžybos neorganizuojamos, o apsiribojama treniruote.

                      Po pietų nekantraudami laukiame Sporto klubo „Dynamic“ prezidento Konstantino Strelcovo šiaurietiško ėjimo pamokų. Eiti su lazdomis nėra taip paprasta. Ypač sunku suderinti žingsnį ir rankų judesius. Tačiau nusivylusių nėra, o dauguma norės tai išbandyti dar ne kartą.

                      Ypač didelio susidomėjimo ir azarto susilaukia grindų riedulio varžybos. Nors šis sportas iš pirmo žvilgsnio primena ledo ritulį, tačiau žaidimo metu neleidžiamas joks fizinis kontaktas, todėl jį žaisti gali ir mergaitės. Į nedidelius, vartininkų ginamus vartus įmušti kamuoliuką nėra taip paprasta. Geriausiai tai sekasi „oranžinei“ komandai, kuri ir laimi šias varžybas. Antri – „geltonieji“. „rožinė“ komanda tenkinasi trečia vieta.

                      Sekmadienis prasideda „Sumo“ imtynėmis. Nėra taip paprasta išstumti priešininką už tatamio ribų, ypač kai pats esi aprengtas ne vieną dešimtį kilogramų sveriančiu „imtynininko kūnu“. Stipriausi kovotojai – „rožinėje“ komandoje, kuri ir laimi šį „turnyrą“. Antri vėl lieka „geltonieji“, treti „oranžiniai“.

                      Paskutinė netradicinė sporto šaka – lėkščiasvydis. Ir nors pavadinimas gali sukelti tam tikras neigiamas asociacijas, iš tikro tai viena „taikiausių“ sporto šakų, varžybų metu draudžiamas bet koks fizinis kontaktas, o žaidžiama be teisėjų. Atrodo, kad stovyklos dalyviams ši sporto šaka patiko labiausiai, juk žaidimo rezultatai lėmė visų varžybų rezultatus...

                      Visi stovyklos dalyviai buvo apdovanoti diplomais ir saldžiais prizais, o komanda nugalėtoja ir marškinėliais su projekto logotipu.

                      Ačiū Biržų :Atžalyno“ vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytojams ir sporto klubo ‚Dynamic“ vadovui bei atstovams, padėjusiems vykdyti stovykloje numatytus renginius, o taip pat Biržų „Atžalyno“ vidurinės mokyklos 10 klasės mokinei Aistei Bogdanaitei, padėjusiai sutelkti stovykloje dalyvavusius mokinius.

 

 

                     Projekto koordinatorius  Vaidotas Butkevičius


radviliskis m  radviliskis m 2  radviliskis m 3

radviliskis m 4  radviliskis m 5  radviliskis m 6

radviliskis m 7  radviliskis m 8