Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2014 - 2015 mokslo metai -> Stebuklingas knygų pasaulis

Stebuklingas knygų pasaulis

El. paštas Spausdinti PDF

     Gruodžio 4 dieną lauktais svečiais mokyklos bibliotekoje tapo lopšelio – darželio „Ąžuoliukas“ „ Bitučių“ ir priešmokyklinės „Ančiukų“ grupės vaikučiai su auklėtojomis. Pažintį su mokyklos bibliotekos gyventojais – knygomis, kompiuteriais, bibliotekininke,  inicijavo darželio logopedės Violeta Balčiūnienė ir Gitana Skiauterienė. Biblioteka, ypač besilankantiems pirmąkart, padarė įspūdį. Mažieji sužinojo kuo biblioteka skiriasi nuo knygyno, ką joje galima veikti, kaip reikia  elgtis ir kiek daug mūsų  knygų karalystėje – bibliotekoje gyvena įdomių, gražių knygelių apie princeses, raganas,  nykštukus, gyvūnus ir kitus pasakų veikėjus. Pasirodo, kad kai kurias knygas galima ne tik skaityti, bet su jomis ir pažaisti. Sklaidydami spalvingas knygeles ir atverdami knygos puslapiuose esančius langelius, po kuriais slepiasi paslaptis, vaikai mankština pirštukus, o liesdami iliustracijas gali sužinoti iš ko padaryti daiktai, pažinti spalvas.  Skaityti, ieškoti, žaisti  išties smagu ir įdomu!

          Po to mažieji  klausėsi šiltos ir jaukios istorijos apie pačius nuoširdžiausius jausmus – meilę ir draugystę daugybės skaitytojų mylimos rašytojos Tuvė Jansson knygoje „Muminukas ir žiemos sniegas“, o  dideliame ekrane žiūrėjo knygos iliustracijas skaidrėse. Prieš keletą dienų į biblioteką nusileido visas būrys spalvotų kalėdinių angeliukų. Sakysit, kad tokių nebūna? Kad  angelai tik balti? Klausydami angelų pasakos, kurioje vienas angelas  buvo raudonas, o kitas dryžuotas  darželinukai sužinojo, kad angelai taip pat kaip ir žmonės turi savo spalvas ir istorijas.  

          Paklausti kas moka skaityti: keletas vaikučių džiaugsmingai šūktelėjo, kad skaito. Būsima pirmokė Raminta visiems paskaitė trumpą  pasakėlę.

          Visi laukiame tikros  žiemos, sniego, o  jam visai nė motais rimti, griežti kalendoriai – atskris kai ateis metas, atnešdamas linksmą  švenčių laukimą  ir Kalėdas. Kad laukti būtų smagiau  vaikai padeklamavo eilėraštį apie žiemą. Po smagiai praleisto laiko atsisveikinome linkėdami vieni kitiems džiaugsmingai užbaigti šiuos metus ir paruošti kelią naujiems šviesiems metams.

                         Bibliotekininkė  Violeta Margenytė

azuoliukas m  azuoliukas m 2

azuoliukas m 3  azuoliukas m 4

Daugiau čia: