Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2014 - 2015 mokslo metai -> Kaip nuostabu, kada raidelės virsta pasakomis

Kaip nuostabu, kada raidelės virsta pasakomis

El. paštas Spausdinti PDF

Ei, ar jūs pažįstate Mamulę Mū ir Varną? O Pepę Ilgakojinę? O gal teko juos sutikti ir bendrauti gyvai? Suintrigavo?..

Vasario 26 dieną šie šaunūs pasakų veikėjai atskubėjo į „Atžalyną“ pas pirmokus. Tradiciškai (jau tryliktą kartą!) bibliotekininkė pakvietė pirmokiukus į knygos bičiulių šventę. Ši diena ypatinga. Nuo šiol jie tampa bibliotekos skaitytojais.

Nutrūktgalviškoji karvė Mamulė Mū ( 3a klasės mokinė Lauryna Bukytė) moka laipioti  medžiais, šokti baletą, peršokti dviračiu tvorą, plevėsuotis sūpynėse ir net  čiuožinėti ledrogėmis. Smagu, kai gali daryti, kas šauna į galvą.  Čia tai bent gyvenimėlis! Šį kartą ji nepraleido progos į mokyklą  net paspirtuku atvažiuoti! „Negali gi  amžinai stovėti tvarte , gromuliuoti ir į ką nors spoksoti vien dėl to, kad esi karvė, mūūū“. Pasirodo, Mamulė Mū lankėsi bibliotekoje ir išmoko skaityti. Skaityti labai „smūūūgu“. Iš knygų  gali sužinoti VISKĄ! Na... beveik viską! O kur Mamulė Mū, ten ir jos geriausia draugė nenuorama Varna ( 3a klasės mokinys Mindaugas Domarkas). Jai  topteli geniali mintis – parašyti savo knygą. Juk neaišku, kodėl pienas baltas, jei Mamulė Mū ėda žalią žolę! Už tai ir Nobelio premiją galima gauti! O kaip parašyti, jei Varna raidžių dar nepažįsta? Mamulės Mū ir Varnos pasvarstymus nutraukia  knygomis nešina linksmoji išdykėlė Pepė Ilgakojinė (bibliotekininkė Violeta Margenytė), kuri pasiūlo Varnai  mokytis. O išmokti reikėjo daug: ne tik raidžių, bet ir gražaus elgesio bibliotekoje. Ją draugiškai mokė ne tik Pepė su Mamule Mū, bet ir  pirmokai.

                      Kaip šaunu visiems pabūti drauge ir tiek daug sužinoti apie knygas! O išradingoji Pepė visada pralinksmina! Su ja nepanuobodžiausi: teko ir mįsles minti, ir žaidimą žaisti. Netilo vaikų klegesys ir emocijos liejosi per kraštus, žaidžiant Pepės mėgstamiausią žaidimą, kai  karvei reikėjo prisegti jos pamestą  uodegą! Juk juokinga, kai uodega atsiduria ant ragų arba kanopų! O smagiausia – gauti dovanų  knygos skirtuką ir nusifotografuoti atminčiai. Karvės ir varnos draugystė patiria daugybę nuotykių ir išbandymų, bet niekada nesibaigia. Mamulė Mū, Varna ir Pepė  kasdien lauks vaikų mokyklos bibliotekoje! Ateikite, bus taip smagu, kad gali netgi ištikti SPARNO PRIEPUOLIS!

 Pirmokai iškilmingai prisiekė branginti ir saugoti knygeles. O dabar telieka skaityti, susipažinti su naujais herojais ir patirti daugybę nuotykių. Patirkite skaitymo džiaugsmą!

                              Bibliotekininkė Violeta Margenytė

krikstynos m  krikstynos m 2  krikstynos m 3

krikstynos m 4  krikstynos m 5  krikstynos m 6