Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2015 - 2016 mokslo metai -> Metų knygos rinkimai „Atžalyne“

Metų knygos rinkimai „Atžalyne“

El. paštas Spausdinti PDF

                      Metų knygos rinkimai Lietuvoje vyksta kasmet nuo 2005 m. Šių metų Vaikų knygos rinkimais ypač susidomėjo ir aktyviai dalyvavo ketvirtokai.

 Pasiruošimas balsavimui prasidėjo nuo stendo mokyklos bibliotekos skaitykloje, skirto Metų knygos rinkimams. Sausio 14 d. vaikai buvo pakviesti į dalyvaujančių rinkimuose knygų pristatymą.

Vaikai atidžiai klausėsi skaitomų knygų ištraukų, susipažino su balsavimo sąlygomis, buvo pristatyta  internetinė svetainė http://metuknygosrinkimai.skaitymometai.lt/, kurioje yra gausu įvairiausios informacijos apie šių metų knygas kandidates, intervių su autoriais.  Pasirodė, kad kai kurias knygas vaikas turi namie ir jau skaitė. Nutarus, kad po mėnesio susitiksim balsavimui, vaikai skolinosi patikusias knygas ir dalijosi planais, kaip greičiau jas visas perskaityti.

Vasario 11 d. ketvirtokai sugužėjo į biblioteką. Po pasidalijimo įspūdžiais kokios knygos sudomino ir kodėl, diskutuojant, kuri knyga yra verta Metų knygos vardo, kiekvienas vaikas padėjo savo balsavimo kortelę prie labiausiai patikusios knygos. Greitai suskaičiavom balsus ir kiekviena ketvirtokų klasė išsirinko savo metų knygą: 4 a klasė daugiausiai balsų atidavė B. Marcinkevičiūtės knygai „Gėlininkė“, o 4b R. Baltušytės knygai „Kalvėnų miesto paslaptis“.  Visus balsus išsiuntėm el.laišku balsavimo organizatoriams. 


kn rinkimai1_m


kn rinkimai2_m


kn rinkimai3_m