Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2015 - 2016 mokslo metai -> Mažųjų skaitytojų šventė

Mažųjų skaitytojų šventė

El. paštas Spausdinti PDF

Vasario 18 d. mokyklos bibliotekos skaitykloje, išpuoštoje spalvotais balionais, tvyro šventinė nuotaika.  Laukta ypatingų svečių... Kas gi jie? Tai nauji knygų draugai – pirmokai. Nors kai kurie atėjo į mokyklą jau mokėdami skaityti, tik nuo šios dienos jie taps TIKRAIS skaitytojai.  O jais tampama tik po tradicinio „įšventinimo“ į skaitytojus, ir tai įvyko jau 14 kartą!

Pirmiausiai bibliotekininkė pasidžiaugė, kad visi pirmokai moka skaityti ir papasakojo apie mokyklos biblioteką, ką joje galima veikti, kur yra knygos skirtos pirmokams, priminė, kaip čia dera elgtis. Pasigrožėta atnaujintomis ir pertvarkytomis patalpomis (dėkojame Biržų ROTARY klubui), naujomis knygomis.

Visi buvo pakviesti patogiai įsitaisyti ir paklausyti ištraukos iš  žymios švedų rašytojos A. Lindgren knygos „Pepė Ilgakojinė“. Įdėmiai besiklausant smagių ir neįtikėtinų istorijų iš Pepės ir jos draugų gyvenimo, laikas prabėgo ypač greitai. Ir štai – staigmena! Pati Pepė negalėjo atvykti, bet atsiuntė laišką ir lagaminą pilną knygų. Laiške Pepė džiūgavo, kad pirmokai jau gerai skaito, linkėjo nuotykių, pasisvečiuoti pasakiškuose pasauliuose, kiekvieną dieną sužinoti ir išmokti ką nors naujo ir įdomaus. Prašė pažadėti gerbti ir mylėti knygas, tada jos atskleis visas savo paslaptis. Priesaikos tekstas taip pat buvo lagamine. Vaikai, pridėję ranką prie širdies, rimtai ir iškilmingai kartojo priesaikos žodžius. Ir štai jie jau TIKRI mokyklos bibliotekos skaitytojai, turi savo skaitytojo formuliarą, varto spalvotas, gausiai iliustruotas knygas, dalinasi įspūdžiais ir labiausiai patikusią skolinasi namo... Sveikiname tapus knygų bičiuliais!

pirmokai1 m

pirmokai2 m

pirmokai3 m

pirmokai4 m

pirmokai5 m

pirmokai6 m