Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2017 - 2018 mokslo metai -> Sveiki atvykę į Obuolio draugų šeimą

Sveiki atvykę į Obuolio draugų šeimą

El. paštas Spausdinti PDF

                   obuolis

                    2b klasė šiais mokslo metais dalyvauja ankstyvosios prevencijos programoje „Obuolio draugai“. Minėta programa padeda 7-9 metų vaikams tobulinti socialinius ir sunkumų įveikimo gebėjimus, tiesiogiai prisideda prie vaikų socialinės ir komunikavimo kompetencijų, numatytų pradinio ugdymo programose, plėtojimo. Pradinio ugdymo programose, vadovėliuose dažniau pateikiami pozityvaus elgesio modeliai. Jie padeda vaikams mokytis tinkamo elgesio. Tuo tarpu vaikams svarbu žinoti ir tai, ką daryti, jei pasielgei netinkamai, kaip ištaisyti klaidas. Ši programa grindžiama vaiko mokymusi pasirinkti tinkamą išeitį iš sudėtingų situacijų.

Programa apima šešias temas: jausmai, bendravimas, draugystė, problemų sprendimas, pokyčiai, mes galime įveikti. Iš viso yra 24 valandėlės per mokslo metus. Taigi kiekvienai temai yra po 4 valandėles, kurių trukmė iki 45min. Vaikai dažniausiai atlieka užduotis dirbdami grupėje arba dviese. Per valandėles vaikai nekonkuruoja, jų atsakymai nėra vertinami  balais, vaikai skatinami dalytis idėjomis ir padėti vieni kitiems. Siekiama geros vaikų savijautos, gero mikroklimato klasėje bei gebėjimų padedančių susidoroti su kasdieninėmis ir sudėtingomis situacijomis. Valandėles ves Mokyklos socialinė pedagogė, įgijusi programos įgyvendinimui reikalingą kvalifikaciją.

                      Ar programa tikrai efektyvi, kaip ją vertina tyrėjai, kaip tėvai galėtų dalyvauti šios programos užduočių atlikime, šią ir kitą informaciją, susijusią su programa, rasite interneto svetainėje http://www.vaikolabui.lt

Kodėl verta dalyvauti? Manau, kad į šį klausimą geriausiai atsako vienas iš programos dalyvių: „Mano idealiame pasaulyje būtų tik nuostabūs dalykai. Mano idealiame pasaulyje nebūtų rūpesčių, smurto ar kitų panašių dalykų, tam, kad pasaulis būtų idealus, žmonės turėtų dalyvauti „Obuolio draugų“ pamokėlėse, nes jose galima išmokti spręsti problemas nieko neįskaudinant. Taip mano pasaulis taptų draugiškas ir laimingas“.

 

                                                          Mokyklos socialinė pedagogė Ina