Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2017 - 2018 mokslo metai -> Etno kilimo raštuose gamta, tautosaka, aprėdai

Etno kilimo raštuose gamta, tautosaka, aprėdai

El. paštas Spausdinti PDF

                      2017 spalio 20 dieną 2b klasės mokiniai apsilankė Biržų miesto Jurgio Bielinio viešojoje bibliotekoje, vaikų skyriuje, kur dalyvavo edukacinėje programoje „Etno kilimo raštuose gamta, tautosaka, aprėdai“. Čia juos maloniai pasitiko bibliotekos darbuotojos Ina, Aušrelė, Odeta ir nuvedė prie didžiulio žemėlapio, kuriame buvo pavaizduoti įvairūs objektai.

Vaikai kaip mat labai juo susidomėjo. Tai ir buvo interaktyvus Aukštaitijos Etno kilimas - kuriuo planšečių arba išmaniųjų telefonų pagalba galima keliauti po Panevėžio regiono lankytinus objektus ir sužinoti daug įdomių dalykų. Vaikai klausėsi padavimų, legendų, sakmių. Minė mįsles, užbaigė patarles, kodų pagalba rašė savo vardus, sudėliojo tautinius drabužius. Išklausę pasakos apie Sigutę gavo namų užduotį: nuspalvinti Sigutės drabužius tautiniais motyvais.

                      Užsiėmimas labai praturtino vaikus, žadino susidomėjimą gimto krašto kultūra ir istorija, ugdė vaikų kūrybingumą, pagarbą tradicijoms. Už tai nuoširdžiai dėkingi bibliotekos darbuotojoms.

                            Grįžę į klasę, vaikai tuoj pat suskubo atlikti jiems patikėtą užduotį (spalvino Sigutės rūbą ) ir jau laukia naujų susitikimų.

                                                                                       2b klasės mokytoja Bronislava Sajienė

etno1 m etno2 m etno3 m etno4 m