Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2017 - 2018 mokslo metai -> Smurto ir seksualinės prievartos prieš vaikus prevencijos programa

Smurto ir seksualinės prievartos prieš vaikus prevencijos programa

El. paštas Spausdinti PDF

                  paramos-centras

             Lapkričio mėnesį 1 klasės mokiniams Mokyklos socialinė pedagogė veda saugumo įgūdžių lavinimo užsiėmimus. Jų metu su vaikais kalbama apie gresiančius pavojus, smurtą, atliekamos įvairios užduotys, piešiama. Mokymų trukmė yra 2-3 akademinės valandos, maksimalus dalyvių skaičius - 13 mokinių. Vaikai gauna užduočių ir taisyklių aplanką ir apie jas gali papasakoti šeimai, draugams. Mokymų dalyviams tai pat yra skiriamas diplomas. Užsiėmimų tikslas yra, kad vaikai geriau pažintų save ir kitus, išmoktų apsaugoti save nuo netinkamo elgesio ir pavojų, žinotų kur kreiptis pagalbos. Visa padalomoji medžiaga yra finansuojama Visuomenės sveikatos rėmimo programos projekto „Sveikatos ekspresas“ lėšomis.

Socialinė pedagogė Ina dalyvavo mokymuose tema „Ikimokyklinio ir pradinio mokyklinio amžiaus vaikų psichikos sutrikimų prevencinė programa“. Šių mokymų metu seminaro dalyviai buvo apmokomi kaip vykdyti šią programą, paremtą vaikų psichikos sveikatos stiprinimu ir saugumo įgūdžių lavinimu. Mokymus organizavo Paramos vaikams centras, vadovaujamas A. Kurienės. Mokymus finansavo LR Sveikatos apsaugos ministerija.

                                                                  Mokyklos socialinė pedagogė Ina Gaigalaitė