Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2017 - 2018 mokslo metai -> Trispalvės žygis į Vytauto Gužo-Kardo gimtinę

Trispalvės žygis į Vytauto Gužo-Kardo gimtinę

El. paštas Spausdinti PDF

                  Lapkričio 19 dieną Pandėlio 513 kuopa ir Kazliškio kaimo bendruomenė surengė iškilmingą Lietuvos kariuomenės dienos paminėjimą į kurį buvo pakviesti ir „Atžalyno” mokyklos jaunieji šauliai. Renginys prasidėjo Šv.Mišiomis Kazliškio Švč.Mergelės Marijos bažnyčioje už Lietuvos kariuomenę ir žuvusius laisvės kovotojus. Pandėlio 513 kuopos jaunieji šauliai davė iškilmingą pasižadėjimą Tėvynei ir tapo teisėtais jaunaisiais šauliais.

Vėliau Kazliškio bendruomenės namuose kartu su miestelio gyventojais žiūrėjome filmą „Vardan tos...". Geriausiems metų jauniesiems šauliams buvo  įteikti specialūs apdovanojimai ir padėkos raštai. Po to pagerbėme 1949 m. Nepriklausomybės akto signataro partizanų apygardos vado Vytauto Gužo - Kardo atminimą, prie jam prieš metus pašventinto paminklo. Jam buvo skirtas šis „Trispalvės žygis į Vytauto Gužo-Kardo gimtinę".

                      Nužygiavus į Sičiūnus ir aplankius partizano gimtinę, Kazliškio bendruomenės nariai  žygeivius pavaišino ypatingai skania sriuba ir gardžia koše. Malonus ir nuoširdus bendravimas su draugais iš Pandėlio nuskaidrino darganotą vėlyvo rudens dieną. Ačiū visiems dalyvavusiems.

                                                                 Jaunųjų šaulių būrelio vadovė Inga


trispalve1 m trispalve2 m trispalve3 m trispalve4 m trispalve5 m