Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2018 - 2019 mokslo metai -> 3a klasės mokinių pažintis su skrebinimo technika

3a klasės mokinių pažintis su skrebinimo technika

El. paštas Spausdinti PDF

                         2019 m. gegužės 2d. 3a klasėje vyko netradicinė dailės pamoka, kurios metu Huberto mama Ingrida mokė vaikus gaminti atvirukus, naudojant skrebinimo techniką.

                      Pirmiausia trečiokai sužinojo, kas yra skrebinimas. Skrebinimas (lietuviškai ,,skrebukas") - tai nuotraukų ir jų albumų dekoravimo būdas, naudojant iškarpas (angl. Scrap - iškarpa, skiautė, book - knyga). Huberto mama parodė gausiai dekoruotą skrebukų albumą, kur suderintos Huberto ir jo brolio Jorio nuotraukos, paveikslėliai, atvirukai, piešiniai ir įvairūs mieli daikčiukai. Tačiau skrebukai - nebūtinai albumų puslapiai. Tai gali būti ir kvietimai, knygų skirtukai, atvirukai bei daug kitų dalykų, kuriuos galima pagaminti iš popieriaus.

                      Huberto mama pradžioje pasiūlė imtis smulkaus darbelio - atviruko Mamai. Atviruko pagrindui reikia storesnio popieriaus. Jį perlenkti per pusę. O tada atviruko viršų dekoruoti spalvotu popieriumi. Puošybai tinka naudoti viskas: sagos, įvairios medžiaginės juostelės, dekoratyviniai lipdukai, akutės, karoliukai, medžiaginės detalės, organinio stiklo detalės, swarovski elementai, trafaretai... Pasitelkus vaizduotę, visas detales reikia sukomponuoti, išdėlioti ant pagrindo ir tik tada suklijuoti.

                      Trečiokai pamatė, kad skrebinimas - brangus malonumas. Tam reikalinga kirtimo mašina, kirtimo formelės, reljefinės formelės, skylamušiai, specialūs klijai... Tačiau jie suprato, tai yra nuostabus laisvalaikio praleidimo būdas ir , pasak, Huberto mamos, ,,puiki galimybė nenuobodžiai, įdomiai ir kūrybingai įamžinti savo gyvenimo akimirkas".

                      Vaikams labai patiko pamoka. O kokios laimingos jų mamytės, gavusios neįkainojamą, rankų darbo atviruką! Ir už visa tai mes dėkingi Huberto mamytei Ingridai! AČIŪ!

                                                                                      3a klasės mokytoja Nida Jakutienė


skrebinimas1 m skrebinimas2 m skrebinimas3 m