Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2019 - 2020 mokslo metai -> Paroda „Apie gamtą, apie mus“ Biržuose „Portfolio“ meno galerijoje

Paroda „Apie gamtą, apie mus“ Biržuose „Portfolio“ meno galerijoje

El. paštas Spausdinti PDF

                                Sausio 16 dieną dalis 1 a klasės mokinių kartu su tėveliais ir mokytoja dalyvavo Biržuose  „Portfolio“ meno galerijoje dviejų parodų atidaryme. „Portfolio“ savininkė Monos mama Lijana Judickaitė pristatė dviejų skirtingų kartų ir kūrybinės patirties parodų  autorius - Godą Balbieriūtę ir „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos 1 a klasės mokinę Moną Leskauskaitę. Skirtingas tapytojas jungiantis ryšys – meilė gamtai, įstabiems jos kūriniams. Monos Leskauskaitės darbai – nuo dviejų metukų tapyti paveikslai, kurių žinutė užkoduota parodos pavadinime „Apie gamtą, apie mus“.

                             „Man žiauriai patinka piešti, net nežinau, kodėl man tai patinka... Gal todėl, kad man patinka gamta? Man labai liūdna, kad nyksta kai kurie gyvūnai, ypač pandos. Aš jas labai myliu ir noriu išsaugoti gamtą. Todėl LABAI PRAŠAU nenaudoti plastikinių maišelių. Tik medžiaginius, jeigu tai dažnai darysit, būsiu labai laiminga. Bet man neramu, nes kai kurie žmonės NEMYLI GAMTOS. O GAMTA – yra mūsų ateitis, kaip ir mes. PRAŠAU, ŽMONĖS, MYLĖKIT GAMTĄ!“ – savo jausmus ir piešiniuose perteikė Mona.

                             Sausio 25 dieną visi 1 a klasės mokiniai vyko į „Portfolio“ meno galeriją pasidžiaugti savo klasės draugės Monos pasiekimais, prie šiltos arbatos puodelio pasidalinti mintimis, kaip saugoti gamtą, paragauti ekologiškus ledus ir picą.

                                                                                                                   Mokytoja V. Šeškienė

 

collage portfolio3_m  collage portfolio1_m collage portfolio2_m