Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2019 - 2020 mokslo metai -> Viktorina „Lietuvių žiemos švenčių papročiai ir tradicijos“ 3-4 klasių mokiniams

Viktorina „Lietuvių žiemos švenčių papročiai ir tradicijos“ 3-4 klasių mokiniams

El. paštas Spausdinti PDF

                       Sausio 24 dieną 6a klasės mokiniai pakvietė 3-4 klasių mokinius į nuotaikingą viktoriną „Lietuvių žiemos švenčių papročiai ir tradicijos“. Pradinukai buvo suskirstyti į 8 komandas:  „Snaigės“, „Lašininis ir Kanapinis“, „Morė“, „Kalėdinės kepuraitės“, „Senis Kalėda“, „Užgavėnių kaukė“, „Prakartėlė“. Pirmajame viktorinos ture mokiniai atsakinėjo į klausimus apie Užgavėnes, sužinojo, kad Morė dar gali būti vadinama Kotre ar Čiučela ir kodėl per Užgavėnes reikia pasivolioti sniege. Po pirmojo turo vaikai žaidė adventinio laikotarpio žaidimą, kurį šeštokai buvo išmokę žaisti edukacinėje pamokoje Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse.

                    Antrasis viktorinos turas – apie gražiausias metų šventes – Šv.Kūčias ir Šv.Kalėdas. Mokiniai išsiaiškino kas yra miešimas, blukis ir rarotai, prisiminė Kūčių vakaro burtus.

                      Viktorinos metu trečiokai ir ketvirtokai draugiškai dirbo komandose ir pagilino savo žinias apie tradicines žiemos šventes.

                                                                 6a klasės auklėtoja Justina Bukienė


collage ziema1_m collage ziema2_m collage ziema3_m