Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2019 - 2020 mokslo metai -> Kovo 11-ąja mūsų mokykloje

Kovo 11-ąja mūsų mokykloje

El. paštas Spausdinti PDF

             Šiemet sukako 30 metų, kai Atkuriamasis Seimas paskelbė apie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą. Mokyklos bendruomenė minėjo šią šventę ir sveikino veržlią, modernią ir drąsiai ateitį pasitinkančią Lietuvą.

            Kovo 11-ąją atžalyniečiai pasitinko su laisvės vėjo malūnėliais. Juos gamino 1-10 klasių mokiniai. Iš vėjo malūnėlių sudėliotas skaičius 30 papuošė Biržų pilies šlaitą. Mini projektą mūsų mokykloje inicijavo dailės mokytoja Rima Briedienė. Įgyvendinti padėjo grupė dešimtokų ir mokytoja Jolanta Vasiliūnienė.

 

collage malunelis1

 

         Pirmadienį, kovo 9 d., mokyklos mokinių savivaldos tarybos nariai dalyvavo rajono savivaldos pirmininkės G. Timukaitės organizuotame protmūšyje, skirtame Kovo 11-ajai. Be „Atžalyniečių” (taip vadinosi mūsų mokyklos komanda), renginyje dalyvavo Biržų r. Nemunėlio Radviliškio, „Aušros“, Kaštonų, Medeikių pagrindinių mokyklų, Kratiškių mokyklos-daugiafunkcio centro, Vabalninko Balio Sruogos gimnazijos, Biržų technologijų ir verslo mokymo centro komandos. Komandos atsakinėjo į klausimus apie Lietuvą, kiną, muziką, sportą. Geriausiai sekėsi atpažinti nuotraukose pateiktų žinomų, Lietuvos vardą garsinančių žmonių veidus. Renginio pabaigoje dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais ir simbolinėmis dovanėlėmis.

       Kovo 10 dieną 5-10 klasių mokiniai pamokas pradėjo bendra pamoka aktų salėje, kurios metu prisiminti reikšmingiausi Lietuvos istorijos įvykiai, cituojami to meto liudininkų prisiminimai, skambėjo Lietuvos Respublikos himnas, „Dainavimo mokyklėlės” atliekama daina. Visus pradžiugino 5-6 klasių šokių būrelio šokis ir penktokės Danielės skaitoma miniatiūra. Kovo 11- osios ir „Atžalyno” vardo dienos proga sveikino mokyklos direktorius. Tradiciškai buvo apdovanoti didžiausią pažangą per pirmąjį pusmetį padarę mokiniai. Pradinių klasių mokiniai Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą ir mokyklos vardadienį šventė demonstruodami savo talentus. Šiais metais renginį organizavo ir vedė mokyklos mokinių lyderių grupės pirmininkas Mindaugas Domarkas ir pavaduotoja Austėja Mikolėnaitė. 1-4 klasių mokiniai dainavo, grojo, demonstravo savo dailės ir keramikos sukurtus darbelius. Po talentų pasirodymo direktorius padėkas įteikė stropiausiems pradinukams ir visi išskubėjo į Kaziuko mugę- pirkti, parduoti ir linksmai užbaigti Lietuvos bei „Atžalyno” šventę.

collage at1_m collage at2_m  collage at3_m  collage at4_m  collage at5_m  collage at6_m  collage at7_m  collage muge_m