Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2020 - 2021 mokslo metai -> Skiepai ir vakcinos

Skiepai ir vakcinos

El. paštas Spausdinti PDF

                     Vakcina yra laikoma saugiausia ir patikimiausia apsauga nuo gyvybei pavojingų užkrečiamųjų ligų (infekcijų). Taip apsaugomas ne tik kiekvienas žmogus, tačiau ir sukuriama saugi aplinka visuomenei.  Kiekviena vakcina yra skiriama apsaugoti žmogaus organizmą nuo konkrečios ligos/infekcijos visą gyvenimą arba tam tikrą laikotarpį.

Biržų „ Atžalyno“ pagrindinėje mokykloje 2021 04 (26-28) visų pradinių klasių mokiniams vyko pamokėlės su visuomenės sveikatos specialiste, vykdančia sveikatos priežiūrą mokykloje Odeta Šešeikiene  „Kas yra skiepai ir vakcinos?“

Susitikimų pradžioje su mokiniais vyko diskusija, apie skiepus ir vakcinas. Kad geriau suprastų kas yra skiepai ir vakcinos, ir  kodėl jie yra tokie gyvybiškai naudingi, mokiniai žiūrėjo informacinį filmuką. Filmukas papasakojo apie skiepų ir vakcinų istoriją.  Apie 430m.pr. Kr. Graikų istorijos pradininkas Tukididas rašė, kad „maro epidemijos metu sergančiuosius maru slaugydavo tik tie, kurie jau buvo persirgę maru“. Tuo metu jau buvo žinoma, kad persirgus pakartotinai nebesusergama.

Pamokėlės metu buvo atsakyta į šiuos klausimus: Kodėl reikia skiepytis? Ar skiepams turi įtakos metų laikas, oras, vartojami vaistai? Kas yra vakcina? Kaip reikia pasiruošti vakcinacijai? Ar vakcinos yra veiksmingos? Kodėl svarbūs skiepai? Kodėl reikia  skiepytis?

Mokiniams buvo skirta užduotis namuose -  nupiešti įsivaizduojamą virusą. Pradinukai buvo labai pareigingi, atsakingi, kūrybiški.

                                     Visuomenės sveikatos specialistė Odeta Šešeikienė       

collage skiepai_m collage skiepai2_m collage skiepai3_m collage skiepai4_m