Pagrindinis -> Taip gyvename -> „Metų knygos rinkimai 2018“ „Atžalyne“ tęsiasi

„Metų knygos rinkimai 2018“ „Atžalyne“ tęsiasi

El. paštas Spausdinti PDF

                      Visą sausio mėnesį „Atžalyno“ bibliotekos skaitykloje vyko garsiniai skaitymai iš ciklo „Metų knygos rinkimai 2018“.

 

                      Sausio 11, 14, 16 dienomis 3a, 3b ir 4b klasių mokiniai susipažino su Neringos Vaitkutės knyga „Klampynių kronikos“. Vaikams labai patiko šaunieji knygos herojai Agata, Airingas ir Smiltė, o ypač jų patirti nuotykiai, keisti, paslaptingi, šiek tiek bauginantys, o kartais juokingi susitikimai su mitinėmis būtybėmis.

Išklausę ištrauką apie baubus, pradinukai su užsidegimu sprendė kryžiažodį ir tapo šių mitinių būtybių žinovais.


 collage klampynes_m

 

                      Sausio 24 d. 3b klasės mokiniai dalyvavo poezijos popietėje. Jos metu buvo pristatyta pirmoji Daivos Čepauskaitės poezijos knyga vaikams „Baisiai gražūs eilėraščiai“. Ir gražūs, ir baisūs eilėraščiai patraukė vaikų dėmesį. Po kiekvieno perskaityto kūrinio pasigirsdavo nekantrūs šūksniai: „Paskaitykit dar vieną!“

 

collage baisiai_grazus_m

 

                      Sausio 28 d. 3a klasės mokiniai keliavo į praeitį,  į skaudų Lietuvos istorijos laikotarpį... Tremtis į Sibirą. Ant gaublio surado lietuvių tremties vietas- tūkstančiai kilometrų nuo tėvynės. Vaikai susikaupę klausėsi trylikamečio Algiuko šeimos istorijos iš Jurgos Vilės knygos „Sibiro haiku“. Atidžiai tyrinėjo Linos Itagaki originalias iliustracijas.

 

3a haiku_m


                      Sausio 28 d. ir sausio 30 d. 3b ir 2 klasės vaikai išklausė Mariaus Marcinkevičiaus parašytą ir Aušros Kiudulaitės gausiai iliustruotą istoriją „Draugystė ant straublio galo“. Didžiulio dramblio Džeraldo ir mažutės pelytės Patricijos draugystės istorija sužavėjo mažuosius skaitytojus. Mokiniai paruošė plakatą „Mano draugas“, kuriame išvardino ypatingas savo draugų savybes. O žodžių žaidimas „Kuo tu būtum, jei aš būčiau....?“ neturėjo pabaigos.

 

collage draugyste_m


                      Ateity dar laukia keli susitikimai, o vasario mėnesio vidury – balsavimas.

 

                                                                                      Bibliotekininkė Renata Mikalauskienė